Bij dit huis denkt men natuurlijk meteen aan het schitterende terras dat uittorent boven de Maas. Maar eigenlijk zou dit elegante restaurant vooral erkenning moeten krijgen voor de hoogstaande keuken van de bescheiden Julien Wauthier. Wij warmen onze smaakpapillen op met het menu ‘Plaisance’. De chef neemt ons mee op een culinaire ontdekkingsreis met krab en een licht geïnfuseerde crème van wasabi en pompelmoes, die de zilte smaak van de kaviaar op de voorgrond brengt. We gaan verder met een originele risotto van oude tomatensoorten met pijlinktvis, Parmezaanse kaas en een frisse citroenolie. Met de escalope van gebakken foie gras, wilde bramen, bonenkruid, blaadjes van lookbloemen en peperkoek heeft de chef een opmerkelijke combinatie gecreëerd. Als hoofdgerecht kiezen we voor de duif van de streek, geserveerd met de bil en een parmentier van gedroogd fruit. We landen met een levendige hommage aan Anna Pavlova als eerste dessert en met een traditionele ‘île flottante’ om deze reis langs de oevers van de Maas af te sluiten.