In het Gentse Patershol is Karel de Stoute al meer dan vijftien jaar een vaste waarde voor fijnproevers. Het historische pand ademt de ontspannen sfeer waarin chef Thomas De Muynck zijn talent en vakmanschap etaleert. Hij bevestigt telkens zijn plaats in de culinaire top van de stad. Gastvrouw Lien Vandevelde ontvangt de gasten met vanzelfsprekende flair. Achter de gevel schuilt een uitnodigend terras dat tijdens de warmere maanden een extra troef vormt. Pieterman gegaard op de barbecue komt met beurre blanc van tomaat en compote van artisjok, afgewerkt met Zeeuwse mossel en gefrituurde kombu. Krokant gekorste eend begeleid door aigre-doux met een vleugje sriracha en schuimige beurre blanc van knolselder. Daarbij een tartelette met crème van pompoenpit, gecombineerd met texturen van knolselder en rode biet. Slotakkoord met rijpe aardbei, crème van mascarpone, ijs van stroopwafel en een toefje sabayon.