In hartje Patershol vinden we het gezellig restaurant Karel de Stoute, waar Thomas Demuynck en zijn jong team hun gasten verwennen met creatieve gerechten. Gastvrouw, Lien Vandevelde, bekommert zich met verve over haar gasten en wordt hierbij geassisteerd door het keukenteam dat elk op zijn beurt een gepassioneerde uitleg komt geven over hun realisaties. De chef kiest voor topproducten waarmee hij inventief aan de slag gaat. Door subtiel gebruik van exotische producten krijgen gerechten vaak een extra tonus. Zo zorgt duxelles van shiitake met dragon en miso voor diepgang bij fijn gegaarde en krachtig smakende ossenstaart. Daarbij staat carpaccio van coquilles als decoratieve garnituur garant voor een zilte toets. Bij sappig op de barbecue gegaarde ‘Label Rouge’ parelhoen komt compote van kumquat en diverse structuren van knolselder als garnituur. Beurre blanc op basis van de karkas van de parelhoen krijgt met ‘nduja en citroengras elegant extra intensiteit. Bij mooi weer is het historische rustige kader van het terras een pluspunt.