Boury
17,520

Tafelen bij Boury is u laten onderdompelen in een sfeer van rust, verfijnde smaak en luxe. Het draaiboek daartoe is in handen van gastvrouw Inge Waeles die van bij aankomst tot vertrek waakt over comfort en welzijn van haar gasten. Zin voor detail en een waakzaam oog helpen haar daarin en sluiten perfect aan bij het werk van chef Tim Boury. Zijn gerechten worden immers gekenmerkt door raffinement en creatieve elementen die aan zijn oeuvre een gesofisticeerd en tegelijkertijd toegankelijk cachet geeft wat past bij zijn bescheiden, introvert karakter. Een man van weinig woorden, heet dat dan, en van des te meer daden. Expressiekracht zit steevast verweven in een collectie hapjes die het eigenlijke werk voorafgaan maar qua beleving daar niet moeten voor onderdoen. Ze gaan crescendo met onder meer een tartelette voorzien van ansjovis, boontjes en forelkuit tot een pittige Thaise fish cake opgezweept door rode curry. Bij de voorgerechten pleziert de combinatie van noordzeekrab en grijze garnalen met de vinnige toetsen van dashi en yuzu. Technisch perfecte beheersing toont de chef met twee wildbereidingen. Bij patrijs zijn het onder meer aardpeer en eekhoorntjesbrood die voor een rustieke omkadering zorgen bij het zachte, markante vlees van de vogel. Zilveruitje, schorseneren en knolselder zijn daarna de tegenpool van een krachtig smakende polderhaas. Soufflé van hazelnoot met vanille en chocolade vormt een meer dan waardig sluitstuk.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Zaterdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Zondag Gesloten

Team

Tim Boury Chef

Awards

  • Chef van het Jaar 2017
  • Jonge Chef van het Jaar 2014

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Zet'Joe

1720

Sel Gris

1720

Cuines, 33

1720