Back to search results

Soixante
1320

Nieuwe gastro-bistro Soixante vond onderdak in het pand waar eerder restaurant Veranda en Sail & Anchor gehuisvest waren. Eigenaars zijn Louis Devos, Jonas Van Sant en chef Jakub ‘Kuba’ Blogowski, bekend van Briquet in Borgerhout. Hun concept draait rond een vijf- tot zevengangenmenu met creatieve gerechten gefocust op groenten en marien lekkers. Starter is bouillon van wortel met toets van munt en heerlijk focaccia zuurdesembrood met opgeklopte boter en basilicum. De chef verrast verder met gebrande witte kool en toetsen van dille en zoete aardappel. Hij toont zijn kunnen met zeebaars en beurre blanc op basis van gefermenteerde aspergeschillen, geserveerd met rode biet in al zijn kleur en vorm. Chocoladetaart met gezouten karamel en vers gedraaid ijs van botermelk. De setting is intiem, gezellig druk en weinig conformistisch. De nieuwe aanwinst voor de Zurenborgwijk verwelkomt deze gids met een eerste koksmuts.

Openingstijden

Maandag 18:30-23:30
Dinsdag 18:30-23:30
Woensdag 18:30-23:30
Donderdag 18:30-23:30
Vrijdag 18:30-23:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Team

Jakub ‘Kuba’ Blogowski Chef, Eigenaar
Jonas Van Sant Eigenaar
Louis Devos Eigenaar

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Cuichine

13,520

Cena

1320

Materia

13,520