Back to search results

Sir Kwinten
17,520

Sir Kwinten blijft op zijn elan verder varen. Met een zeer helder gebrachte keuken rond producten voorzien van een topcuisson. Gecombineerd met elegant bereide garnituren zorgen deze voor een lichte en verfrissende beleving. De keuken van Glenn Verhasselt wordt ondersteund door een warme, vriendelijke bediening, onder het toeziend oog van Yanick Dehandschutter, een uitzonderlijke gastheer en sommelier. Het duo blijft verbazen en groeien wat in een verhoogde score resulteert en hen weer een stapje dichter brengt bij de absolute top. Bij de hapjes vooraf blijft vooral de creatie rond tomaat en garnaal hangen door zijn magnifieke smaakintensiteit. Zeevruchten uit de Noordzee zijn ontdaan van hun schelp en vormen samen omgeven door dungesneden knolselder een delicaat smakenpalet. De tartaar van wulken, mesheften, oesters en krab zijn met onder meer citroenkaviaar licht gekruid tot een heerlijke bereiding. Een laagje stracciatella vormt een fijn contrast terwijl een diepsmakende en intense jus op basis van bisque van krab dit eerste gerecht zacht versterkt. En dit allemaal als voorbode op een gyoza gevuld met maitake champignons en langoustinevlees. Met daarnaast een flinke langoustine verrijkt met kaffir en groene curry die zonder te domineren zacht in de bereiding is geïntegreerd. Een strakke consommé met fijn mondgevoel gemaakt van de scharen zorgt voor de perfecte binding tussen alle componenten. Prachtige wijn- én bierkaart met, noblesse oblige, 30 geuze en lambiekreferenties uit het Pajottenland. De evolutie van deze jonge chef is ongezien en hij blijft zijn uitstekend repertoire aan bereidingen verder verfijnen. Daarnaast is dit huis van vertrouwen een voorbeeld van prijs-plezier bij toprestaurants. Glenn Verhasselt kronen we met deze glansprestaties tot Chef van het Jaar 2025.

Openingstijden

Maandag 12:00-17:00 — 19:00-00:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-17:00 — 19:00-00:00
Vrijdag 12:00-17:00 — 19:00-00:00
Zaterdag Gesloten — 19:00-00:00
Zondag 12:00-17:00 — 18:30-00:00

ELKE TWEEDE EN LAATSTE ZONDAG
VAN DE MAAND GESLOTEN

Team

Glenn Verhasselt Chef, Eigenaar
Yanick Dehandschutter Sommelier, Eigenaar

Awards

  • Chef van het Jaar 2025
  • Jonge Chef van het Jaar 2020
  • Sommelier van het Jaar 2019

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

La Paix

17,520

Comme chez Soi

17,520

La Villa in the Sky

1720