De Chef van het Jaar 2025 blijft overtuigen door de productkeuze, de precisie van zijn bereidingen en de delicate smaken van zijn sauzen, die ondanks hun lichtheid toch intens van smaak zijn. Chef Glenn Verhasselt biedt een eigentijdse keuken die grotendeels geïnspireerd is door klassiekers. De strakke vormgeving van zijn gerechten versterkt nog eens het idee dat hij met weinig middelen in staat is om gerechten te brengen waarbij het product subliem tot zijn recht komt. Denk aan een grote morielje gevuld met coquille uit Dieppe en sausje op basis van aardpeer. Fantastisch qua finesse en evenwicht. Net als smeus, perfect smeuïg met hopscheuten, Royal Belgian Caviar en subtiel sausje op basis van karnemelk. Eveneens zinnenprikkelend is een combinatie van Noorse langoustines met varkensnek en schorseneer. Knap hoe de chef axuria melklam met groene kool en pommes anna tot een subtiel geheel bereidt en in een strakke presentatie het gerecht visueel nog extra schwung meegeeft. De wijnselectie van Yanick Dehandschutter is even indrukwekkend als de galante wijze waarmee hij zijn team aanstuurt en hij al zijn gasten aandacht geeft. Dit duo blijft hoge toppen scheren.
ELKE TWEEDE EN LAATSTE ZONDAG
VAN DE MAAND GESLOTEN