Vorig jaar kwam dit restaurant terecht in de felbegeerde ‘17+ Club’ van onze gids. En gelijk hadden we om dit getalenteerde duo in de kijker te plaatsen dat omringd wordt door een uitstekend team. Samen zorgden ze ervoor dat dit elegant herenhuis in het centrum van Lennik in enkele jaren tijd deel uitmaakt van de beste restaurants van ons land. Het recept voor dit succes? Werken met producten van topkwaliteit en ze doen schitteren via een heldere kookstijl die gekenmerkt wordt door volle en diepe smaken. Zoals prachtige gambero rosso garnalen die als een tartaar en gegrild worden voorgesteld met een fantastische en kruidige jus van de koppen met vadouvan. Een jus die zo intens is dat we moeten wachten op de skrei met codium, afgewerkt met Irish Mór oesters en kaffirlimoen, om de smaak te laten wegebben. De zeer technische vaardigheden van Glenn Verhasselt komen eveneens duidelijk naar voren in zijn fazant ‘beurre monté’, een soort lasagne van wild met foie gras en saus van gemalen chicorei. Of in zijn duif uit Anjou met wintertruffel en selderij waarvan de precieze bereiding en de diepgang van beide sausen een enorme indruk achterlaten. Combineer deze creatieve en geraffineerde kookstijl met de fantastische wijnselecties van Yanick Dehandschutter en je begrijpt dat we de status van deze zaak opnieuw bevestigen, te meer omdat ook de prijs-plezierverhouding van de menu’s steeds top is.
ELKE TWEEDE EN LAATSTE ZONDAG
VAN DE MAAND GESLOTEN