Uit eten bij Christophe Hardiquest staat voor een totaal nieuwe culinaire invulling waarin de natuur en duurzaamheid centraal staan. In deze uitzonderlijke setting zitten alle gasten rondom een prachtige houten toog, het brandpunt van dit restaurant. Onder de gestileerde takken van een boom kan iedereen de chefs van heel dichtbij volgen, in volledige transparantie. De kaart verandert voortdurend, mee met de seizoenen en met de focus op lokale producten. De vindingrijkheid is ongezien. Na meerdere bezoeken proefden we memorabele creaties, zoals grote groene prei uit Huy, een oude Belgische variëteit, met vinaigrette met de olie van jalapeños en koriander, afgewerkt met erwtenpulp en oesterijs: een prachtcombinatie, ergens tussen groen en zilt. Een ander voorbeeld van dit meesterschap, de in yoghurt gemarineerde Japanse oesterzwammen, op houtvuur gegrild, omringd door een consommé van champignons met gember en afgewerkt met een krokantje van gedroogde paddenstoelen. Een feest van diepe en aardse smaken, perfect uitgevoerd. En dan is er ook de tartaar van calamares met citroenolie op een savarin van kokosnoot en aardpeer met Libanese tijm, waar een saus van koolrabi en gerookte rozemarijn alles afdekte en voor een fantastische zintuiglijke ervaring zorgde. Menssa is veel meer dan een restaurant: het is een ode aan smaak. Smaak is de rode draad die door heel dit restaurant loopt, krachtig en authentiek, naar een hoger niveau getild door een minutueuze mis-en-scène, waar elk detail zorgvuldig is ontworpen voor een onvergetelijk, eerlijk, vernieuwend en resoluut hedendaags culinair gebeuren. Daarom geven we een vierde koksmuts aan Christophe Hardiquest en Menssa. Christophe Hardiquest zal binnenkort de brasserie 'Le Petit Bonbon' uitbaten in het prestigieuze Corinthia hotel.