Menssa
16,520

Christophe Hardiquest besloot om een radicaal andere culinaire belevenis aan te bieden dan we gewend zijn. We eten niet langer aan tafel, maar zitten comfortabel rond een organische houten toog waar slechts 22 gasten kunnen plaatsnemen. In deze opstelling staat het hele keukenteam op het voorplan en worden gasten getrakteerd op een aparte culinaire ervaring. Hoe dan ook zijn de vijf- en zevengangenmenu’s of de verkorte versie afgestemd op het seizoen en zijn alle producten van topkwaliteit. Zoals een knapperige rol gevuld met tartaar van gambero rosso, op smaak gebracht met rode curry en zoetzure shiitake, en afgewerkt met ijs van schaaldierenkoraal... een smaakbom! De connectie met de natuur en duurzaamheid werden duidelijk in creaties zoals carpaccio van coeur de boeuf-tomaat uit de tuin en vinaigrette in de stijl van Harry’s bar of ravioli van artisjok à la barigoule met kruiden. Voor extra volle en diepe smaken maken de chef en zijn team gebruik van een houtskoolvuur. Het duifje uit Racan in een ballottine met gerookte paling en dunne plakjes gekonfijte paprika was daar een goed voorbeeld van. Er werd trouwens gebruikgemaakt van elk deel van de duif, duurzaam dus. Een speciale vermelding gaat naar het duo patissiers voor hun prachtig dessert van nepmais in een romige tom khai kai-bourbonsaus, een creatie die uitermate evenwichtig was. Met Menssa blijft Christophe Hardiquest nieuwe culinaire horizonten verkennen. Creatief is hij totaal vrij en volledig in lijn met de huidige tijdgeest. Deze nieuwe aanpak is meer dan het ontdekken waard. Menssa is voor deze editie van 2024 dan ook de Hoogste Nieuwkomer van Brussel. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten — 18:00-21:30
Woensdag Gesloten — 18:00-21:30
Donderdag 12:00-14:30 — 18:00-21:30
Vrijdag 12:00-14:30 — 18:00-21:30
Zaterdag Gesloten — 18:00-21:30
Zondag Gesloten

Team

Christophe Hardiquest Chef

Awards

  • Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2024
  • Chef van het Jaar 2011

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Maison Alain Bianchin

16,520

Humus x Hortense

1620

Kamo

1620