Humus x Hortense is een magische plek waar op het hoogste niveau met groenten knap culinair werk wordt afgeleverd. Nicolas Decloedt is een gedreven en uiterst inventieve chef gefocust op een fijne plantaardige keuken met een nultolerantie ten opzichte van voedselverspilling. Echtgenote Caroline Baerten zorgt voor onthaal en bediening op hetzelfde niveau en schittert in haar rol als sommelier en mixologiste. Dit alles in een uniek jugendstil kader waar smaken en dranken vlekkeloos samenvloeien tot een onvergetelijke culinaire ervaring met alleen groenten, kruiden en fruit. We starten met klassieker van het huis: hummus van rode biet en boekweitcracker en een onvergetelijke Bloody Mary. Vervolgens smaakvolle kerstomaatjes omringd door gazpacho van gefermenteerde kers met licht pikante toets van Koreaanse chili. Texturen van aubergine met lak van gebrande prei en crème van hazelnoot vormt een ander hoogtepunt. Ook met het dessert verbluft de chef en wel met structuren van framboos met hints van witte chocolade en softijs van zonnepit. Een uniek concept met apart gedachtegoed dat qua uitwerking nog aan kracht heeft gewonnen en een hogere score verdient.