Back to search results

Menssa
1720

Aan de rand van het Zoniënwoud, waar statige villa’s en ambassades oprijzen, houdt chef Christophe Hardiquest al jaren hof. Bij Menssa ligt de drempel iets lager. Aan een golvende eettoog in notelaar, onder de gestileerde takken van een boom, volgen gasten vanop de eerste rij het reilen en zeilen in de open keuken. De kaart evolueert met de seizoenen en focust op lokale producten en duurzaamheid. Originele amuses vormen de prelude van een schitterend diner, zoals een krokant hoorntje met perfect gekruide kalfstartaar en ijs van mossel en curry. Daarna volgt een luchtige zephyr van citroenverbena, belegd met spinkrab en omgeven door een kristalheldere kokkelvinaigrette, afgewerkt met enkele druppels schaaldierenolie. Ceviche van koningsdorade komt in frisse tijgermelk met koriander. Daarbij tapiocaparels en een kruidige olie, bovenop sorbet van duindoornbes en zoete aardappel. Een stukje wagyu-rundernek met salpicon van artisjok en sperziebonen, op smaak gebracht met een vleugje zoethout. Daarbij choronsaus, subtiel verfijnd met sesamolie, en alles toegedekt met een flinterdunne sluier van Parmezaanse kaas.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Lunch & Diner
Donderdag Lunch & Diner
Vrijdag Lunch & Diner
Zaterdag Lunch & Diner
Zondag Gesloten

Team

Christophe Hardiquest Chef
Madison Martin Sommelier
Nicolas Beaudey Pastry Chef
Romain Longchamps Chef

Awards

  • Opmerkelijke Nieuwkomer van het Jaar 2024
  • Chef van het Jaar 2011

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Da Mimmo

1520

Maxime Colin

1520

Maison Alain Bianchin

16,520