Aan de rand van het Zoniënwoud, waar statige villa’s en ambassades oprijzen, houdt chef Christophe Hardiquest al jaren hof. Bij Menssa ligt de drempel iets lager. Aan een golvende eettoog in notelaar, onder de gestileerde takken van een boom, volgen gasten vanop de eerste rij het reilen en zeilen in de open keuken. De kaart evolueert met de seizoenen en focust op lokale producten en duurzaamheid. Originele amuses vormen de prelude van een schitterend diner, zoals een krokant hoorntje met perfect gekruide kalfstartaar en ijs van mossel en curry. Daarna volgt een luchtige zephyr van citroenverbena, belegd met spinkrab en omgeven door een kristalheldere kokkelvinaigrette, afgewerkt met enkele druppels schaaldierenolie. Ceviche van koningsdorade komt in frisse tijgermelk met koriander. Daarbij tapiocaparels en een kruidige olie, bovenop sorbet van duindoornbes en zoete aardappel. Een stukje wagyu-rundernek met salpicon van artisjok en sperziebonen, op smaak gebracht met een vleugje zoethout. Daarbij choronsaus, subtiel verfijnd met sesamolie, en alles toegedekt met een flinterdunne sluier van Parmezaanse kaas.