Hostellerie Gilain
1520

Ze zijn zeldzaam, restaurants waar de tijd geen vat op krijgt. Het zijn ook die restaurants waar het minst over gepraat wordt. Laurence en Alain Gilain zijn discrete personages, net zoals hun comfortabel hotel-restaurant in deze landelijke omgeving. In de zomer is het heerlijk genieten op het terras met uitzicht over de natuur, terwijl in de winter de lichtovergoten veranda en het open haardvuur eveneens dingen zijn om naar uit te kijken. Maar er is natuurlijk ook de keuken. Zo maakt de chef er een punt van om alles zelf te bereiden, het liefst met regionale producten. Zijn kookstijl mag dan vrij klassiek zijn, toch geeft hij hier en daar een eigentijdse twist aan gerechten. Zo komt gegrilde zeebrasem met een frisse tzatziki van mierikswortel en dille, terwijl de escalope van zeeduivel omringd wordt door fluwelige aubergines en taggiasche olijven. De lamsfilet komt van zijn buurman en vriend Clément en wordt voorgesteld met een fijne jus van zwarte knoflook, waarnaast de lamsribbetjes in een korstje van peterselie en Parmezaanse kaas gepresenteerd worden. Tot slot volgen enkele kazen uit de regio en een heerlijke pavlova met aardbeien uit de tuin van Mimie. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Donderdag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Zaterdag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Zondag 12:00-13:30 — 19:30-21:00

Team

Alain Gilain Chef, Eigenaar

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Arden

1520

Le D'Arville

1520

La Plage d'Amée

1520