De visionaire chef Stefan Jacobs heeft de Ernage boerderij omgebouwd om een unieke gastronomische ervaring te bieden. In deze ongepolijste, moderne setting gaan eenvoud en gezelligheid harmonieus samen, met culinaire creaties die de nadruk leggen op de rijkdom van de lokale producten, waarvan een deel zelfs ter plekke wordt verbouwd. De moestuin van Hors-Champs weerspiegelt de duurzaamheidsfilosofie van de chef: hij leert ons om bewuster te consumeren door te werken met producten in een ultrakorte keten die de seizoenen volgt en dicht bij de natuur staat. Deze aanpak heeft geleid tot originele en speelse gerechten, zoals de octupus "au vert", met een combinatie van verschillende kruiden uit de tuin die het gerecht een uniek aroma geven. Dankzij het engagement van de chef en zijn team gaat er weinig of niets verloren van de gebruikte producten. Met de verschillende bereidingen van lamsvlees brengt de chef een mooi eerbetoon aan de boerderij van Censier: de schouder gekonfijt op maïsbrood, de ingewanden als vulling voor paprika, de zadel en filet gebraden met courgettebloem en lamsgehakt. Complimenten voor het harde werk en de inzet van het team. Hors-Champs is veel meer dan een restaurant, het is een toevluchtsoord voor de duurzame Belgische gastronomie.