Bozar Restaurant
1720

We kennen Karen Torosyans liefde voor gerechten uit het Franse culinaire patrimonium. Tal van klassiekers werden door hem nieuw leven ingeblazen, zoals paté in deegkorst, tourte, jambon persillé, beef Wellington, millefeuille en Paris Brest, en dan vergeten we er nog een heleboel. Vandaag is het de beurt aan vol-au-vent die door de molen gehaald wordt van deze ingenieuze chef, een man met een enorme technische expertise die onophoudelijk nadenkt. Net zoals voor de andere gerechten is het resultaat opnieuw verbluffend. Hij neemt heel eenvoudig de fond weg, terwijl alle smaken en het knapperig gevoel intact blijven, door kalfszwezerik en sappig gevogelte in jus van jonge kip met karnemelk te bereiden. Hij transformeerde dit populaire brasseriegerecht in een feestelijke creatie, wat het aanvankelijk was. Maar laat ons ook de fantastische knowhow van deze chef niet vergeten, deze keer met een magnifiek taartje van wilde zeebaars als aperitiefhapje met kaviaar, zuring en luchtige boekweit of soufflé van langoustine in courgettebloem, afgewerkt met bisque en laurierolie. In Bozar wordt niets aan het toeval overgelaten: zowel het decor van de Hortazaal als de service onder leiding van Hubert van Strien liggen volledig in het verlengde van het gedachtegoed van deze chef, voor wie het woord perfectie iets is dat aan de horizon ligt en telkens verder wordt verschoven.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten — 18:30-20:30
Woensdag 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Donderdag 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Zaterdag Gesloten — 18:30-20:30
Zondag Gesloten

Team

Ercolini Cassandre Sous-Chef
Hubert van Strien Maître, Gastheer
Karen Torosyan Chef, Eigenaar

Awards

  • Ambachtsman van het Jaar 2017
  • Brasserie van het Jaar 2013

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

La Paix

17,520

La Villa in the Sky

1720

Le Chalet de la Forêt

17,520