Bozar is niet alleen een restaurant waar een aantal grote klassiekers door de zorgvuldige handen van chef Karen Torosyan een toonbeeld van perfectie zijn. Dadelijk meer daarover. Zijn keuken omvat daarnaast tal van creaties die alleen een gepassioneerde en ambachtelijke ziel op dit niveau smaak en vorm kan geven. Voorbeeld zijn licht gegaarde en niet gebakken coquilles met butternut, savooikool, spek uit de Elzas en ‘ribot’ karnemelk. Of bereiding van gekonfijte selder met miso, algenjus en bottarga. Beide composities die door hun smaakverweving en presentatie mee het rijk gevarieerde signatuur van deze ambachtsman een heel eigen profiel geven. Net als heerlijke klassiekers zoals pithiviers van Miéral eend, foie gras en girolles. Zo persoonlijk qua afwerking dat ze zoals een zeefdruk inderdaad steeds een volgnummer meekrijgen. En dan is er nog altijd de millefeuille zoals ze maar op enkele plaatsen met evenveel precisie en liefde op tafel verschijnen. En voor instant geluk zorgen.