Bozar Restaurant
1720

Karen Torosyan, befaamd om zijn paté in deegkorst en andere grote klassiekers, vindt zichzelf keer op keer opnieuw uit en verrast telkens met nieuwe en creatieve bereidingen gemaakt met de precisie van een Zwitsers uurwerk. Dat zijn eerste roeping juwelier was, heeft daar wellicht iets mee te maken, want alle creaties zijn om door een ringetje te halen. Maar eerst is er het elegante decor dat een prachtige hommage is aan Victor Horta in een pand dat destijds werd ontworpen door deze beroemde architect. De bediening ligt er in het verlengde van, steeds attent en discreet, helemaal passend bij de creatieve en geraffineerde kookstijl die er gebracht wordt. Vanaf de amuses gaat alles in crescendo, met contrasterende smaken en texturen de hele maaltijd lang. Zoals fijne courgettebloem gevuld met een smeuïge soufflé van langoustines of konijn met een smakelijke tatin van tomaat. Een andere keer verrast hij met noordzeekrab op romige zurkel en zeekraal die naar een hoger niveau getild wordt door dauricuskaviaar, en met het taartje van gekonfijte selderij met bottarga en saus van miso. En wat te zeggen van de desserts door Kahlil Mezni, een patissier met hetzelfde oog voor verfijning en detail als chef Torosyan! Zijn dessert waar hij Passe-Crassane peer, chocolade en gember combineert, wordt unaniem geprezen om zijn lichtheid en bereiding zonder toegevoegde suiker. Deze knowhow brengt ons ertoe de prijs toe te kennen van Dessert van het Jaar 2023 aan beide artiesten, waar we ook Cassandre Ercolini aan toevoegen, dame en chef die een maaltijd in Bozar mee helpt transformeren tot een uitzonderlijk moment. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 18:30-20:30
Wednesday 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Friday 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Saturday Closed — 18:30-20:30
Sunday Closed

Team

Ercolini Cassandre Sous-Chef, Chef
Karen Torosyan Chef, Owner
Khalil Mezni Pastry Chef
Laurine Chardel Sommelier
Vincent Sibourg Maître

Awards

  • Dessert of the Year 2023
  • Artisan of the Year 2017
  • Brasserie of the Year 2013

Our partners

Also recommended Restaurants

Comme Chez Soi

17,520

La Paix

17,520

La Villa in the Sky

1720