De lift van het restaurant brengt ons van de voet van het MAS letterlijk en figuurlijk naar ongekende hoogten. In een oase van rust, op de bovenste verdieping van het imposante museum, genieten we niet alleen van een uitzonderlijk zicht op de Antwerpse skyline en stroom. We worden meegenomen in de wondere culinaire wereld van chef Viki Geunes, echtgenote-gastvrouw Viviane Plaquet en hun team. De naam van het lunchmenu, ‘prikkelend zilte’, kon niet beter worden gekozen. Elk van de zes amuses zijn smaakbommetjes van het allerhoogste niveau. Zoals millefeuille op basis van spelt opgevuld met umeboshi en ganzenlever. Kreeft, artisjok en gelakte kippenvleugel zorgen voor een ander wow moment. Bij de amuses verhoogt een frisse cocktail op basis van mezcal sour, yuzu, mierikswortel en schuim van eiwit en dragonpoeder verder de beleving. Diverse visgerechten worden gekenmerkt door een zilt karakter. Zoals een koude tartelette met dry aged zeebaars en gebakken zeekomkommer met aangename kruiding. Of gebakken zeebaars met stukjes gerookte ganzenlever en sausje op basis van eidooier die samen plezieren door een sublieme smaakbalans. Hoofdgerecht is op de huid rosé gebakken filet van nestduif uit Racan met morieljes, cavolo nero, maïs en ‘nduja uit Calabrië. Aan tafel krijgt de bereiding verder intensiteit met jus op basis van palmkool én van het karkas om samen een zeer harmonieus geheel te vormen. Zilte staat garant voor een topbelevenis gekenmerkt door sublieme harmonieuze en vernieuwende creaties vol verfijning brengende details. Aangestuurd door een serviceteam dat qua perfectie niet wil onderdoen voor het keukenteam.