Zilte is en blijft een van de grootste tafels van ons land. Hier geen à la carte keuze maar enkel menu met keuze tussen vijf of acht gangen en met een prachtig vegetarisch alternatief. Viki Geunes goochelt met smaken, producten en specerijen dat het een lieve lust is. Zijn keuken is internationaal volledig met zijn tijd mee, blijft herkenbaar en toegankelijk. De bijzondere ligging, het innemende kader en de indrukwekkende wijnkaart maken de beleving compleet. Chef en keukenteam gaan geen enkele inspanning uit de weg en leveren zeer verfijnd en gedetailleerd werk af, wat al meteen duidelijk wordt bij een reeks uiterst subtiele en zeer bewerkelijke hapjes. Die lijn trekt de chef nadien energiek door tot aan het slot bij de koffie. Langoustines met traanerwten, ricotta, olijf en zuring zinderen als starter lang na, net zoals hamachi met aubergine, amandel, vinaigrette van schelpdieren en courgette. De desserten zijn licht, geraffineerd, een lust voor het oog en vullen subtiel de allerlaatste gaatjes. Mooie herinnering aan een even verfijnd als visueel knappe compositie rond aardbeien, balsamico, cassispeper, appelmunt en roos.