Wie Zet’joe binnenstapt, verlaat de drukte van toeristisch Brugge en bij uitbreiding van de alledaagse ratrace. Zet’joe voelt aan als een oase van sereniteit. Het klassiek ogend en uiterst zorgvuldig onderhouden interieur heeft een eigentijds karakter en wordt letterlijk kunstig opgefleurd door prachtige schilderijen die mee de aparte ingetogen en toch rijkelijke sfeer bepalen. Mireille en Geert Van Hecke zijn meer dan gastvrouw en keukenchef. Ze weten precies hoe ze samen met hun team hun gasten in de juiste stemming kunnen brengen nog voor ze zich aan tafel zetten. Waarbij de naam van hun zaak een diepere betekenis krijgt. Drie coquilles, langs buiten hevig gekleurd en binnenin nog voorzien van een parelmoerstructuur combineert de chef met nauwelijks verhitte kokkels en prei. Daarbij fijne saus met lichte pikante en romige toets waarin we gember en een streepje kokosmelk in denken te herkennen. Hoe dan ook, dit is smullen bij een chef die met een voldragen signatuur even ogenschijnlijk simpel en bescheiden als meesterlijk kookt. Dat bewijst een perfecte risotto met schuim van Parmezaanse kaas, pompoen en morteauworst als belangrijkste smaakbepalende ingrediënten. Daarbij zorgt vers geschaafde zwarte truffel van Richerenches voor het orgelpunt. Een mooie overgang naar een monumentale royal van konijn die met appeltjes, pruimen, witloof en een bruine biersaus als een hartige creatie met een zachte zoete hint een onvergetelijke indruk nalaat. Dame blanche “Générale” blijft een al even gedenkwaardig nagerecht waarin Van Hecke als meesterclassicus subtiel de fijnproevers extra verwent.