Al meer dan een decennium geldt restaurant Vrijmoed als een referentie voor uitmuntende gastronomie in de Arteveldestad. Chef Michaël Vrijmoed onderscheidt zich met een eigenzinnige signatuur, waarin creativiteit uitmondt in atypische gerechten waarin groenten vaak de hoofdrol spelen. De smaakpapillen worden geprikkeld door een ijsparel van ponzu, belegd met gekonfijte gember en verse wasabi. Daarna volgt licht gepocheerde kabeljauw, afgewerkt met wakame en cedraat, ingelegd met een vleugje piment. Daarbij komt een fluweelzachte beurre blanc met dashi. De tartelette met hoeve-eitje en morieljes ontvouwt zich als een harmonisch samenspel van aardse toetsen en umami, bekroond met geschaafde eidooier en Parmezaanse kaas. Perfect gegaard melkkalf met eigen jus, gerookte paling, groene asperge en mousseline van daslook vormt een schitterend hoofdgerecht. Het signatuurdessert brengt ijs van stilton met chutney van appel en amandel, met cacao en rucola als verfijnde toets. Voor wie graag een extra gerecht kiest, is de brioche met algenboter en secreto, rijkelijk bedekt met rundermerg en oscietra kaviaar, een absolute must.