Back to search results

Willem Hiele
1520

Al van bij de switch van gastentafel naar restaurant zijn we fan van de authentieke en soms eigenzinnige keuken van Willem Hiele. We zijn dan ook blij dat hij terug is! Onze Ontdekking van het Jaar 2017 verhuisde van Koksijde naar zijn geboortestad Oostende en te midden van de natuurpracht van het poldergebied werd gekozen voor een indrukwekkend architecturaal pand. Het bruut aanvoelend gebouw van architect Jacques Moeschal uit 1971 vormt het centrum van de hedendaagse kookstijl van Hiele en team. Ritme van de zee, aanbod van lokale vissers, onvoorspelbaarheid van de natuur en pracht van de aanpalende boeren vormen de essentie van het dagelijkse menu. Het aperitief wordt gevolgd door een keukenintermezzo waar huisgerookte makreel door de chef versneden wordt als degustatie. Een eerste hoogtepunt heet Vlaamse kermis waarbij de chef scheermesjes, gegrilde girolles, beetgare erwtjes met een sublieme jus combineert. Langoustines met eekhoorntjesbrood en physalis brengt hij met een saus van koraal.  Wilde Eend, gerijpt op hooi en nadien gelakt voor extra smaak gaat de chef roken en komt met compote van ui en vijgen. Als side dish een cracker van de eend met lever en boerenkool. Respect voor de chef die gaat voor verandering. Een verhaal dat we nauwgezet volgen want er is honger naar meer! Willem Hiele scoort alvast een eerste keer met zijn drie koksmutsen en als Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2023 voor Vlaanderen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten — 19:00-22:00
Donderdag 12:00-14:00 — 19:00-22:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 19:00-22:00
Zaterdag 12:00-14:00 — 19:00-22:00
Zondag Gesloten

Awards

  • Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2023

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Auberge de Herborist

1520

Patrick Devos

1520

Notarishuys

1520