Willem Hiele
1620

Restaurant Willem Hiele, gelegen in de schilderachtige polders van De Keignaert nabij Oostende, is een culinair pareltje dat zijn gasten verwelkomt in een indrukwekkend brutalistisch pand, ooit ontworpen door de kunstenaar-architect Jacques Moeschal. Het restaurant heeft een unieke charme en straalt een combinatie van moderniteit en natuur uit, perfect gelegen te midden van weilanden en kreken. De open keuken zorgt voor transparantie in het kookproces en benadrukt de centrale rol van duurzaamheid. De focus ligt op lokale ingrediënten geleverd door boeren en vissers. Zoals in een tartaar van Oostendse langoustinestaartjes ‘gatjes’, met eigen consommé op smaak gebracht met ijzerkruid, radijs, kaviaar en zure room. Het menu weerspiegelt de onvoorspelbaarheid van de zee en de eigenzinnigheid van de streek, waardoor elk gerecht een verhaal vertelt. Willem Hiele is meer dan alleen een restaurant. Een bezoek is niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een stap richting een meer verantwoorde manier van eten. Een aanrader voor elke fijnproever die respect heeft voor natuur en lokale keuken. Een hogere score is verdiend.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten — 19:00-22:00
Donderdag 12:00-14:00 — 19:00-22:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 19:00-22:00
Zaterdag 12:00-14:00 — 19:00-22:00
Zondag Gesloten

Awards

  • Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2023

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Markt XI

1620

Bruut

1620

Sans Cravate

16,520