Back to search results

Vrijmoed
17,520

Aan tafel gaan bij Michaël Vrijmoed is u overlaten aan een chef die respectvol en tegelijkertijd gedurfd minder bekende smaakassociaties elegant in het bord brengt en daarbij een grote affiniteit toont voor groenten. Zijn zin voor nauwkeurige uitvoering, detail en timing hebben nog aan kracht gewonnen wat we met een hogere quotering graag honoreren. Hij kan daarvoor even hoge ogen gooien met een ogenschijnlijk eenvoudige groentecompositie zoals een in de oven gegaarde Roscoff ui met zwarte look gevolgd door een parmentier van uien met laguiole kaas als met een gerecht op basis van nobele producten. Zoals tartaar van langoustine met dashi en kaviaar of carpaccio van eekhoorntjesbrood met gepocheerd hoeve-ei, algenjus en afgewerkt met witte truffel. Met andere woorden, deze chef kan door zijn subtiele en gracieuze creaties met sprekend gemak iedereen verwennen en voor zich winnen. Mooie herinnering aan twee bereidingen rond lamsvlees en jus vol finesse. Met perfect rosé gebakken filet en daarnaast een stukje gekonfijte schouder, verrijkt met gekonfijte aubergine op smaak gebracht met komijn. Extra smaakvol en leuk detail is een friet gemaakt van kikkererwten die aan het geheel een aangename krokante en hartige toets geeft. Sommelier en gastheer Benjamin De Buck, is in alle sereniteit een van de besten van zijn generatie en weet de perfecte wijn te vinden om de hoogstandjes van de chef te doen schitteren. Een half punt extra en de titel van Sommelier van het Jaar 2022, voor dit duo dat hoge toppen scheert.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-13:30 — 19:00-21:30
Woensdag 12:00-13:30 — 19:00-21:30
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-21:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-21:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Team

Michael Vrijmoed Chef

Awards

  • Sommelier van het Jaar 2022
  • Dessert van het Jaar 2017
  • Jonge Chef van het Jaar 2015

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Restaurant Horseele

1720

Zet'Joe

1720

d'Eugénie à Émilie

17,520