Het is binnenkort 20 jaar geleden dat chef Bert Boussemaere en zijn partner Jessica Seys, de elegante gastvrouw, dit restaurant in het oude notarishuis overgenomen hebben en volledig herinrichtten. Deze plek is perfect voor een weekend in de streek om te genieten van de comfortabele gastenkamers en van de excellente keuken van de chef. Wij profiteren ervan om met het mooie weer te eten op het terras. Opnieuw verrast de chef ons met een uitzonderlijk gebalanceerd menu. We starten met enkele elegante amuses en vervolgen met een carpaccio van coquilles die subtiel gekruid en gerookt zijn, gepresenteerd met lokale aardappelen, Isigny-room en een coulis van waterkers. Op de kreeft à la plancha is helemaal niets aan te merken. Die komt op het bord met gegrilde prei en stukjes truffel in een overheerlijke emulsie die licht smaakt als een bisque. De kip van de boerderij van De Schorenaer is een heel aangename verrassing, geserveerd met morieljes die doordrongen zijn van een smeuïge saus. Een fijne aardappelpuree met verse kruiden en pastinaak maakt het gerecht helemaal af. De rijkelijke rijstpap met banaan en bloedsinaasappel is de perfecte afsluiter voor deze schitterende maaltijd.