Marc Leveau en Michel Van Cauwelaert hebben een deel van dit voormalige dorpscafé, dat meer dan 30 jaar geleden werd omgebouwd tot restaurant, een facelift gegeven. Het is door de uitstekende keuken en strenge selectie van producten, ook op wijngebied, dat de ‘Pilori’ naar het niveau getild werd van de betere gastronomie. Met de mild geprijsde menu’s pleziert chef Michel al jaren tal van gasten, met daarin creaties die steeds naar de essentie gaan. Smaak en intensiteit zijn een permanente obsessie van hem. De carpaccio van langoustines laat zilte aroma’s vrij onder het contrast van de rokerige avrugakaviaar. In een andere creatie zijn het de escargots en girolles die aan Iberische ham gekoppeld worden en ons meenemen richting een culinaire wandeltocht met geuren van kreupelhout en bosgrond. De wijnkaart is fantastisch en de sommelier is dan ook creatief genoeg om de perfecte fles te vinden of nieuwe wijnontdekkingen voor te stellen. Redenen genoeg dus om na een uitstekende ossenhaas van Angus en dragonroom verder te gaan met kaas, kwestie van een nieuwe wijn te ontdekken. Eén ding is zeker, hier zal niemand je aan de schandpaal nagelen wanneer je langer blijft dan gepland.
Ouvert un week-end par mois.