Le Gastronome
1520

Dit mooi restaurant met zijn traditionele stenen gevel evolueert rustig verder, wat zich vertaalt door het comfort, de elegante en vakkundige service, en natuurlijk ook door de keuken van deze twee jonge chefs die almaar beter wordt. De kookstijl draagt nog steeds de stempel van het vorige parcours van Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard, maar er wordt duidelijk meer samengewerkt met lokale producenten en regionale ambachtslui. Zo komt het origineel servies van Olivier Hermis en de eikenhouten pepermolens van een houtbewerker in Paliseul. Datzelfde gedachtegoed zien we ook in de keuken terug met brood waarvan de zuurdesem met Orval bereid is. Wild komt in het seizoen van jagers uit de buurt, terwijl de Bretoense blauwe kreeft steevast een aanrader blijft door zijn uiterst precieze bereiding en fijne smaak. Ook het evenwicht van de creatie rond jonge duif, spruitjes met spek en aardappelsoufflé draagt bij tot het half punt extra.

Openingstijden

Maandag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Zaterdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Zondag 12:00-13:30 — 19:00-20:30

Team

Antonin Jacquemart Sommelier
Jean Vrijdaghs Chef, Eigenaar
Sébastien Hankard Chef, Eigenaar

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2020

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Château de Mirwart

1520

Arden

1520

Hostellerie Gilain

1520