L'air du temps
1920

Sang Hoon Degeimbre maakt deel uit van het select clubje geëngageerde chefs die dagelijks de keuken van morgen voorstellen. Elke dag wordt zijn unieke kookstijl herbekeken, waarbij het hele team bewust rekening houdt met duurzaamheid en de bescherming van het terroir. Rondom de prachtige hoeve in Haspengouwse stijl legde deze chef een enorme tuin aan. Samen met hoofdtuinier Benoît Blairvacq teelt hij talrijke variëteiten groenten en fruit op biodynamische wijze, die op het ritme van dagelijkse plukbeurten de gerechten naar een nog hoger niveau tillen. Terwijl veel restaurants voor dierlijke producten kiezen om daarrond een gerecht te creëren, denkt chef Degeimbre daar helemaal anders over en zijn het plantaardige ingrediënten die op het bord voor een verhouding zorgen die meestal veel evenwichtiger is. Vanaf de eerste hapjes vooraf begrijpen we de aanpak van deze smaakmeester die gebruik maakt van Koreaanse technieken die naar zijn geboorteland refereren. We staan versteld van zijn tartaar op Koreaanse wijze, crème van eierdooier en peer. Ook de hoorntjes met crème van bottarga afgewerkt met chantilly met kruidkers en raapstengels uit de tuin verbluffen. Nog bijzonder is de biscuit van Oosterscheldekreeft, yoghurtmousse en satésaus met sudachi. Puur vegetarisch is de gevulde en gekonfijte paprika omwikkeld met poeder van aardpeerkoffie en afgewerkt met emulsie van mosterd. In het restaurant zorgt sommelier Stéphane Dardenne voor ongeëvenaarde combinaties, terwijl de service perfect in harmonie is met het kader voor een maaltijd die volledig in deze tijdgeest past.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten — 19:00-20:30
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Zaterdag Gesloten — 19:00-20:30
Zondag 12:00-13:30 — 19:00-20:30

Team

Carine Nosal Zaakvoerder, Gastvrouw
Sang Hoon Degeimbre Zaakvoerder, Chef

Awards

  • Sommelier van het Jaar 2020
  • Chef van het Jaar 2016
  • Sommelier van het Jaar 2009
  • Jonge Chef van het Jaar 2004

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Bon-Bon

19,520

Arabelle Meirlaen

1820

Comme Chez Soi

18,520