We hebben nooit getwijfeld aan het talent van chef Yves Mattagne en na verschillende vlekkeloze bezoeken kennen we hem met plezier zijn vierde toque toe na een jaar van hard werken om het niveau en de standvastigheid van de keuken naar een hoger niveau te tillen. Om tot dat resultaat te komen heeft de chef een beroep kunnen doen op zijn meest trouwe medewerkers, zoals zijn maître d’hôtel, Fabrice D’Hulster, die met veel geduld de jonge ploeg in de zaal onder zijn vleugels heeft genomen en in de keuken Charles Broutard, zijn rechterhand, die er elke dag voor zorgt dat de brigade het beste van zichzelf geeft. Villa Lorraine by Yves Mattagne is een schip, of beter een stoomschip: een keuken, twee restaurants en een fantastische kelder die je kan bewonderen als je na het aperitief in de loungebar naar het gastronomische restaurant loopt. Er is geen mooier decor voor de elegante gerechten die Yves Mattagne voorstelt. Naast zijn signatuurgerechten, is er een menu met vijf of zeven gangen met à la carte gerechten zoals de schitterende zeetong meunière, met oesters, een mousseline met beurre noisette, spinazie en verschillende schelpen. Of de tarbot die perfect op de graat gegrild is, met een bearnaise van oester of kreeft. Op het menu staan ook enkele recentere creaties, zoals de combinatie van foie gras met gerookte paling, een tartelette van erwtjes, nootjes en meringue en een jus van anijs of de zonnevis in een bouillabaisse met ijs van piquillopeper. Een eerbetoon aan de kwaliteit van het product.