Onze Ontdekking van het Jaar 2021 blijft voor onvergetelijke culinaire herinneringen zorgen. De kookstijl zit ergens tussen gastronomie en bistronomie. Chef Alexandru Sapco doet geen toegevingen aan de kwaliteit van zijn ingrediënten en zowel de zoektocht naar als de uitvoering van zijn creaties zijn ‘spot on’. Zo verrast hij met eenvoudige ceviche van rode zeebrasem met passievrucht, een knap samenspel van smaken waarin de maïs voor contrast zorgt. Heel creatief is de versie van lamsbout met ratatouille waar het lamsvlees zoals in Zuid-Amerika vergezeld wordt van fruitige en fris-zure tamarindesaus, geflankeerd door gevulde courgettebloem met Provençaalse groenten. Niet te missen is de cheesecake met espuma van Hervekaas en krokantje van honing, waarvan de basis een zanddeeg is met daarop een laagje rabarbercompote. Overtuigende gerechten die volgen met een verhoogde score en waarmee we de getalenteerde chef nomineren als Jonge Chef van het Jaar 2023 voor Brussel.