Humus x Hortense
15,520

Uit eten bij Humus x Hortense is een ervaring waar al onze zintuigen aan bod komen. Van zodra we binnenkomen, zien we een prachtig decor met tafels in lokaal eikenhout met daarop keramieken borden van Caroline Baerten, die eveneens gastvrouw is en sommelier. En wie kan beter de filosofie en de keuken van haar echtgenoot Nicolas Decloedt voorstellen en uitleggen dan deze zeer goed opgeleide dame? Juist. Nicolas is een geëngageerde chef die in al zijn creaties, smaken raffinement en esthetiek naadloos aan elkaar koppelt. Caroline en Nicolas zijn vegetariërs en werken uitsluitend met producten van lokale groenteboeren. Ze streven naar zero waste, geen voedselverspilling, en gebruiken resten om cocktails en infusies te maken, ingrediënten te fermenteren en op te leggen, waardoor alle gerechten van deze chef intenser worden van smaak. Zoals met de bisque van pepers, gerookte maitake paddenstoelen van bij Le Champignon de Bruxelles, cognac, geroosterde pompoenzaden en salie dat perfect past bij de infusie van salie met gegrilde pompoenschil en waardoor de gebrande accenten verrassend knap tot uiting komen. Een goed uitgebalanceerd geheel dat, net als bij andere gerechten, de toekenning van een hogere score rechtvaardigt. Voor wie graag umami ontdekt of totaal nieuwe smaken, is dit het juiste adres.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed — 17:30-23:30
Thursday 12:00-14:00 — 17:30-23:30
Friday 12:00-14:00 — 17:30-23:30
Saturday 12:00-14:00 — 17:30-23:30
Sunday Closed

Team

Caroline Baerten Owner, Hostess, Sommelier
Nicolas Decloedt Owner, Chef

Awards

  • Vegetable dish of the Year 2019

Our partners

Similar Restaurants

La Villa Emily

1520

La Canne en Ville

1520

Stirwen

1520