Humus x Hortense
15,520

In november 2017 werd dit restaurant in alle stilte in onze gids opgenomen. Nochtans was dit het eerste Belgische restaurant waar vis en vlees volledig van de kaart werden geschrapt. Velen waren verrast door deze keuken die geserveerd werd in een voormalige tearoom met barok decor en waar zelfs cocktails bij sommige gerechten kwamen. Sedertdien zijn dit soort van concepten meer ingeburgerd geraakt en is de culinaire filosofie van Caroline Baerten en Nicolas Decloedt niet langer een absurd idee, maar een zaak op hoog niveau waar een strikte politiek van duurzaamheid en zero waste wordt gevolgd. Tijdens de Culinary Innovators kreeg Humus x Hortense dan ook de Sustainability Award 2022 toegekend. Deze keuken is moeilijk te omschrijven en je moet ze proeven om te begrijpen dat er ontzettend veel werk aan voorafgaat, van het telen tot het conserveren of transformeren van versgeoogste groenten, maar ook alle afval dat opnieuw verwerkt wordt tot poeders, sappen of aftreksels voor sausen en cocktails, tot en met het maken van decoratieve objecten met wijnkurken. Eén ding is zeker: dit restaurant verrast en staat garant voor een onvergetelijk culinair avontuur. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed — 17:30-23:30
Thursday 12:00-14:00 — 17:30-23:30
Friday 12:00-14:00 — 17:30-23:30
Saturday 12:00-14:00 — 17:30-23:30
Sunday Closed

Team

Caroline Baerten Owner, Hostess, Sommelier
Nicolas Decloedt Owner, Chef

Awards

  • Vegetable dish of the Year 2019

Our partners

Also recommended Restaurants

La Villa Emily

1520

La Canne en Ville

1520

Stirwen

1520