Wat maakt de keuken van Peter Goossens excellent en tijdloos? Een vraag die pertinent is gezien zijn lange status op het allerhoogste niveau in ons land en zeg maar zonder overdrijven in Europa en ver daarbuiten. Wellicht vormt zijn kritische zin en oog voor details, productkennis, expertise en gedrevenheid om op professioneel vlak enkel met perfectie tevreden te zijn, het recept van zijn succes. Naast vernoemde ingrediënten speelt zijn natuurlijke gemoedelijkheid en die van zijn echtgenote Lieve en team onvoorwaardelijk een sleutelrol. Hof van Cleve is immers een even exclusieve als sympathieke bestemming waar men onmiddellijk in een doorleefde feel good sfeer wordt opgenomen. Eén van de gangmakers voor die aparte ambiance en dat al twintig jaar lang, is de immer aimabele maître d’hôtel Serge Sierens. Voor ons is hij de Gastheer van het Jaar 2023. Hij zorgt ermee voor dat gasten het gevoel krijgen alsof ze naar een dorpskermis trekken. Om het leven te vieren. Een vergelijking die Peter Goossens zelf graag maakt. Vandaar de oliebollen met poedersuiker als ultiem gelukschot aan het eind van elke feestdis. Die begint trouwens steeds op zijn Cleve’s, zij het minder voorspelbaar, met ragfijne uitgesponnen hapjes, vermomd als mini-voorgerechtjes zoals gegrilde zeekat met rijstnoedels in een dashi. Een nerveuze smaakbom na de eerder ingetogen en verstillende bun gevuld met tartaar van langoustine en hints van verbena. Producten krijgen vaker in handen van Peter Goossens een diepere culinaire betekenis. Getuige daarvan een bereiding van platte Grevelingen oester met tapioca parels, groene appel, sorbet van bergamot en ponzu vinaigrette. Vier smaak- en textuur verhogende perfect gedoseerde ingrediënten waarmee hij de eigenheid van de Zeeuwse delicatesse soeverein sublimeert.