Hof van Cleve

De taak is volbracht. Na een carrière van meer dan 30 jaar in hun polderhoeve in Kruisem, waarvan zij dé gastronomische referentie van België hebben gemaakt, geven Lieve en Peter Goossens de fakkel van het Hof van Cleve door. Een uitzonderlijke gastvrouw, een uitzonderlijke chef. Woorden schieten dan ook te kort om hun bijdrage aan onze gastronomie de juiste en omvangrijke draagwijdte te geven. Daarvoor zijn tal van invalshoeken mogelijk. Deze gids kan aangeven dat het echtpaar met hun restaurant de maximale topscore van 19,5 op 20 en vijf (gouden) koksmutsen meer dan twintig jaar toebedeeld kreeg. Eens de top bereikt werd, wist Hof van Cleve zich daar met ogenschijnlijk sprekend gemak constant te handhaven. Uiteraard was dat enkel mogelijk door een doorgedreven rigoureuze aanpak, onverzettelijke volharding en niet aflatende veerkracht. Kenmerken waardoor het restaurant overigens ook op wereldvlak jarenlang permanent – wat zeer uitzonderlijk is - tot de beste van de wereld werd gerekend. Hun culinair nalatenschap gaat uiteraard veel verder dan deze maatstaf. Hof van Cleve kreeg onder hun expertise en bezieling een bijzondere aureool. Het restaurant aan de voet van de Vlaamse Ardennen werd immers een inspirerende kweekvijver waar talent in zaal en keuken zich optimaal konden ontwikkelen. Om nadien op eigen benen en kracht succesvol verder te gaan. Die lijst aan chefs en sommeliers is zo omvangrijk dat we zonder overdrijven naar het voorbeeld van onze bekendste schilders over een School van Hof van Cleve mogen spreken. 

In die context is de overname van het restaurant eind 2023 door Floris Van Der Veken, al meer dan tien jaar keukenrechterhand en trouwe luitenant, een mooie wissel op de toekomst. Om op deze bijzondere plek met een sterke ploeg en naar eigen inzichten een vervolg te schrijven op dit uitermate smakelijke succesverhaal. De komende jaarwisseling krijgt daardoor niet alleen voor Lieve, Peter, Floris en het hele Hof van Cleve team extra betekenis. Maar ook voor ons en wellicht alle andere trouwe gasten. Met interesse én vooral een goed gevoel kijken we uit naar het volgende hoofdstuk. Met dank voor alle mooie momenten.
Na het overhandigen van de fakkel, staan Floris Van Der Veken en zijn team vanaf januari 2024 klaar om het Hof van Cleve een mooi nieuw tijdperk binnen te lood­sen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze inspec­ties tijdens de volgende maanden ongetwijfeld zullen leiden tot een mooie score in onze volgende gids.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten — 19:00-20:00
Woensdag 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Donderdag 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Vrijdag 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Zaterdag 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Zondag Gesloten

Team

Céline Vandenberghe Gastvrouw
Elizio Masson Sommelier
Floris Van Der Veken Chef, Eigenaar
Serge Sierens Maître

Awards

  • Gastheer van het Jaar 2023
  • Sommelier van het Jaar 2021
  • Sommelier van het Jaar 2016
  • Gastvrouw van het Jaar 2013
  • Sommelier van het Jaar 2010
  • Chef van het Jaar 2004

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Jean-Philippe

Château du Mylord

Mangiamo