Back to search results

Het Gebaar
1620

In de sfeervolle hovenierswoning uit 1870, gelegen aan de rand van de Antwerpse Plantentuin brengt chef Roger van Damme culinaire hoogstandjes op tafel. Zijn gerechten getuigen van een sterke toewijding aan een elegante kookstijl, waarbij veel details met precisie en zorg uitgewerkt worden. Zijn Zeeuwse roots verbergt hij niet door als amuse een mousse van pickles en een eigen versie van een broodje kroket te serveren. De chef volgt met huisgemaakte eigen interpretatie van een bun, rijkelijk belegd met gelakte shortrib en een verfijnd velletje van ossenstaart. Daar bovenop komt nog een botermalse carpaccio van wagyu, afgetopt met zwarte truffel en sausje op basis van sesam. Gedurfd is de lobster roll, waarbij kreeft gewikkeld wordt in huisgemaakt bladerdeeg en spinazie, geserveerd met salade van edamame en sojaboontjes en jus van schaaldieren. Als hoogtepunt is er natuurlijk het dessert met zachte mousse van Griekse yoghurt, jasmijn en aardbeien. Hierbij een frisse compote van rabarber, basilicumpistou en watermeloen. Dit alles wordt compleet gemaakt met aardbeienijs en een spicy roze peper anglaise. En niet te vergeten…de crêpe Roger van Damme staat nog altijd op de kaart!

Openingstijden

Maandag 11:00-17:30
Dinsdag 11:00-17:30
Woensdag 11:00-17:30
Donderdag 11:00-17:30
Vrijdag 11:00-17:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Team

Roger van Damme Chef, Eigenaar

Awards

  • Chef van het Jaar 2010

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Fine Fleur

1620

Le Pristine

1620

Dim Dining

1620