Het Gebaar
1720

In een peperkoekenhuisje omgeven door de Antwerpse botanische tuin serveert chef Roger van Damme kleine kunstwerkjes. De chef blijft trouw aan zijn detailrijke kookstijl die hij steeds met alle zorg vormgeeft. Zijn repertoire bevat subtiele Aziatische invloeden en zorgt voor ongeëvenaarde smaakcombinaties. Een ode aan het Ibérico varken - dat hij in drieluik serveert – geeft een inkijk in de creativiteit die typerend is voor deze chef. Daarna wordt noordzeetong met licht gebrande prei overgoten met velouté van scheermesjes en zwarte peper. Zijn signatuurgerecht, een handgesneden steak tartaar in de vorm van een halve maan gepresenteerd, blijft een streling voor het oog. Desserten zijn ware pronkstukken zoals een nagerecht waar rode vruchten de hoofdrol spelen, vergezeld van yoghurt en espuma van glühwein en lychee kombucha. Of bladerdeeg "inversé" belegd met crème van pistache en oranjebloesem, afgewerkt met compote van mango en groene shiso. Wie nog wat plaats heeft, kan smullen van de befaamde pannenkoek geserveerd met bijhorende garnituren.

Opening hours

Monday 11:00-17:30
Tuesday 11:00-17:30
Wednesday 11:00-17:30
Thursday 11:00-17:30
Friday 11:00-17:30
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Roger van Damme Chef, Owner

Awards

  • Chef of the Year 2010

Our partners

Also recommended Restaurants

't Fornuis

1720

Bozar Restaurant

1720

La Villa in the Sky

1720