Minimalistische luxe ondergebracht in het exuberante hotelcomplex Botanic Sanctuary. Uit eten in deze zaak is een totaalbeleving die nog dagenlang nazindert. De sfeer is sereen en intiem. Professionalisme alom, elk detail is belangrijk. Gastheer Joachim Boudens geeft iedere gast persoonlijke aandacht, ontspannen en zeer gastvrij. En topsommelier Pieter Fraeyman neemt met een zekere schwung de wijn voor zijn rekening. Intussen legt Gert De Mangeleer de laatste hand aan heel persoonlijke creaties, intelligente combinaties van absoluut topniveau. Deze eigentijdse ‘omakase’ keuken zit vervat in één vast menu. We starten met drie creaties rond kaviaar, waarvan de ‘beef no beef’ ronduit subliem is: gekonfijte rode biet, zeewierolie en blanke botersaus van sake met in kombu gerijpte Royal Belgian Caviar. Een smaakexplosie! Ook de gekonfijte jonge kabeljauw met Japanse winterkruiden en yuzu beurre blanc ontroert. Prachtcreaties volgen elkaar op, tot en met de desserts, met op stip de perfect gerijpte Kato naturelle kaas van de plank, Kato custard met gemarineerde blauwe druiven en krokante peperkoek: scherp, zoet, zacht, crunchy, we proeven het allemaal. Verbluffend over de hele lijn.
Lunch ‘Omakase’: enkel beschikbaar op dinsdag-, woensdag en donderdagmiddag