Hertog Jan
1820

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hebben in het somptueuze hoteldomein Botanic Sanctuary een spectaculaire comeback in de topgastronomie gemaakt. Hun grote plattelandshoeve hebben ze omgeruild voor een intiem, historisch decor. Door de kleinschaligheid en de directheid is hier eten een bijzondere belevenis. Met een intrigerende, drieledige bereiding rond kaviaar toont De Mangeleer al meteen waarom hij nog altijd bij de beste chefs van België behoort: vooral een prachtige associatie met rode biet en blanke botersaus van sake maakt daarbij indruk. De chef heeft de steureitjes zelf gerijpt in kombu, een detail dat het gerecht nog aan spankracht doet winnen. Hetzelfde torenhoge niveau houdt aan bij gerijpte hamachi met gepekelde daikon, gefermenteerde tomatenbouillon en olie van citrusafrikaan: dit is hoogstaande, hedendaagse topkeuken. Dat De Mangeleer uiteenlopende invloeden weet samen te vatten in heel persoonlijke creaties proeven we in een bereiding rond langzaam gegaarde kabeljauw die verwijst naar het Baskische gerecht pil pil. Vadouvan, kappers en groene olijven vormen de aparte begeleiding, net als de luchtige aardappel met vanille-olie, koffie en mimolette, een verwijzing naar het allereerste signatuurgerecht van deze grote chef. Ook risotto van pijnboompitten met witte truffel, opgediend in de keuken, zorgt voor een beklijvend moment, net als de op houtskool gegrilde wagyu, waarbij kersenjus met gerookte paling een hoogst originele toets legt. Het is weinigen gegeven om al meteen op dit duizelingwekkend niveau een rentree te maken, maar voor dit bijzondere duo hebben we alleen maar lof. Hertog Jan 2.0 is de hoogste nieuwkomer in onze gids: van harte proficiat!

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Woensdag 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Donderdag 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Vrijdag 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Zaterdag 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Zondag Gesloten

Team

Gert De Mangeleer Chef
Joachim Boudens Gastheer

Awards

  • Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2022
  • Jonge Chef van het Jaar 2004

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Zilte

1820

The Jane

1820

Nuance

1820