Bij Hertog Jan Antwerpen betreden we een intimistisch sereen bestemmingsrestaurant waar chef Gert De Mangeleer exquise producten verwerkt in uitzonderlijk smaakvolle creaties. Bij het glaasje huischampagne starten we meteen met een kaviaarexplosie van Belgische kaviaar met gerookte steur en in dashi gemarineerde zalmforeleitjes op een krokant van zuurdesem gevolgd door een meringue van passievrucht met ganzenlever, zoethout en cola. In zijn omakase menu verwent de chef ons met tijdloze klassiekers zoals met luchtige crèmeux van polderaardappel met vanille, koffie en geraspte mimolette met zoete nootachtige smaak of crudo van hamachi met zwarte rammenas en jus van gefermenteerde winterpeen met Peruaanse muntolie. Hij wisselt af met gedurfde nieuwkomers zoals gegrilde en gerookte eend uit Challans met beurre rouge en zwarte look met extra garnituur van tempura van beuling met geschaafde zwarte truffel uit Carpentras. Deze truffel kwam ook zeer royaal terug in het dessert op basis van crèmeux van zoete mais en karnemelkijs. Uiterst lichte, perfecte Brusselse wafel met slagroom en blauwe bessen om klassiek af te ronden.
Lunch ‘Omakase’: enkel beschikbaar op dinsdag-, woensdag en donderdagmiddag