Hertog Jan
1820

Minimalistische luxe ondergebracht in het exuberante hotelcomplex Botanic Sanctuary. Uit eten in deze zaak is een totaalbeleving die nog dagenlang nazindert. De sfeer is sereen en intiem. Professionalisme alom, elk detail is belangrijk. Gastheer Joachim Boudens geeft iedere gast persoonlijke aandacht, ontspannen en zeer gastvrij. En topsommelier Pieter Fraeyman neemt met een zekere schwung de wijn voor zijn rekening. Intussen legt Gert De Mangeleer de laatste hand aan heel persoonlijke creaties, intelligente combinaties van absoluut topniveau. Deze eigentijdse ‘omakase’ keuken zit vervat in één vast menu. We starten met drie creaties rond kaviaar, waarvan de ‘beef no beef’ ronduit subliem is: gekonfijte rode biet, zeewierolie en blanke botersaus van sake met in kombu gerijpte Royal Belgian Caviar. Een smaakexplosie! Ook de gekonfijte jonge kabeljauw met Japanse winterkruiden en yuzu beurre blanc ontroert. Prachtcreaties volgen elkaar op, tot en met de desserts, met op stip de perfect gerijpte Kato naturelle kaas van de plank, Kato custard met gemarineerde blauwe druiven en krokante peperkoek: scherp, zoet, zacht, crunchy, we proeven het allemaal. Verbluffend over de hele lijn.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Wednesday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Thursday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Friday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Saturday 12:00-13:15 — 19:00-20:15
Sunday Closed

Team

Gert De Mangeleer Chef
Joachim Boudens Host

Awards

  • The highest New of the Year 2022
  • Young Chef of the Year 2004

Our partners

Similar Restaurants

Zilte

18,520

The Jane

18,520

Nuance

1820