Voor een even authentiek als verfijnd omakase menu met bijpassende sake-proeverij vormt restaurant DIM Dining een solide bestemming. Chef Simon van Dun en gastheer-sommelier en gediplomeerd sakemeester Jonas Kellens gebruiken hun buitengewone expertise en liefde voor de Japanse eet- en wijncultuur om hun gasten in een bijzondere beleving onder te dompelen. Amuses tonen meteen zin voor smaakverfijning met een subtiele bouillon van krab en vet van wagyu verrijkt met frisse kruiden. Een hapje dat ook aan het einde van een zeer diverse negengangenmaaltijd nog als een aangename herinnering bewaard blijft. In het omakase menu serveert de chef onder meer twee weken gerijpte snoekbaars met zijn garum in combinatie met zurkel, kruiden- en spinazievinaigrette en amazu shoga (gepekelde gember). Een mooie prelude op gegrilde en fijngesneden inktvis, selder, lychee en zelfgemaakte tabasco die een en al zin voor smaakdiepgang en lengte evoceert. En zo een typisch gerecht dat net als alle andere bereidingen op een consistent hoog niveau ervaren wordt. Dat de sake pairing die telkens blijft imponeren, hier een must is moeten we eigenlijk niet meer vermelden.