Dim Dining
15,520

Het moderne hoekpand op de Antwerpse Vrijdagsmarkt floreert al enkele jaren als zekerheid voor Aziatisch getinte topgastronomie. De tandem die chef Simon van Dun en gastheer-sommelier Jonas Kellens vormen blijkt een winner te zijn. De evolutie die het duo tentoonstelt is opmerkelijk. In dit belevingsrestaurant is het proeven van de uitgebreide sake pairing haast een must. Jonas zorgt als echte sake-meester voor een beleving die ongezien is in ons land. Hij laat je kennismaken met de diversiteit die sake etaleert. Zijn talent rijkt echter verder en als perfecte gastheer belonen we hem dit jaar als laureaat Gastheer van het Jaar. De gerechten van Simon sluiten naadloos aan bij de creativiteit. Zo brengt de chef een sashimi van inktvis afgewerkt met munt, bouillon van myoga gemberbloem en geraspte Japanse daikon die 3 maanden gedroogd werd. Een sublieme samenhang bij de chawanmushi met rauwe coquille, gedroogde coraille en afwerking met shiitake en rode sancho-olie. Wagyu komt in het midden op een tafelbarbecue en krijgt als begeleiding roodloof opgevuld met de wangen van de wagyu, aardpeer, dashi, gefermenteerde tonijn en ginkgo noot. Met een heerlijke soufflé van sake Kasu, rode biet en ijs van gerijpte Kyoho-druiven bevestigt de chef. Een ervaring die duidelijk een upgrade kreeg en beloond wordt met een hogere score.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten — 19:00-21:00
Woensdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Donderdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zaterdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zondag Gesloten

Team

Jonas Kellens Eigenaar, Gastheer
Simon Van Dun Chef

Awards

  • Gastheer van het Jaar 2022
  • Aziaat van het Jaar 2020

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

FRANQ

1520

Fine Fleur

1520

Au Vieux Port

1520