Castor
16,520

Vijf jaar geleden verkozen tot Jonge Chef van het Jaar blijft Maarten Bouckaert vol overgave en in schijnbare rust bescheiden aan zijn oeuvre werken. Hij wordt daarin bijgestaan door een sterk zaalteam onder leiding van zijn echtgenote Stefanie. Zin voor fijne smaakverweving kenmerken zijn stijl net als het weglaten van ballast waardoor het hoofdingrediënt in al zijn glorie primeert. Treffend voorbeeld daarvan is een strakke bereiding van sardien met bio-tomaat en frisse, aromatische toetsen van duindoornbes en vanille. Parmezaanse kaas gebruikt hij als bron van umami om het ziltige cachet van grijze garnalen bij bloemkool en doperwten extra kracht te geven. Rustig ingetogen verschijnt een flinke langoustine op het bord met jonge prei en sublieme vin jaune saus waarbij een toefje kaviaar voor het orgelpunt zorgt. Kalfsvlees van rubia gallega krijgt een zijdezachte behandeling en omringt de chef met onder meer groene peper, roscoff ui en toetsen van salie. In het zoete segment toont de chef zijn creativiteit met een nagerecht rond rijstpap, zandwortel, honing en steranijs.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Woensdag 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Zaterdag Gesloten — 19:00-21:00
Zondag Gesloten

Team

Maarten Bouckaert Eigenaar

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2017
  • Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2017

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

L'Envie

1620

Schatteman

1620

Benoit & Bernard Dewitte

1620