Het ongepolijste interieur van een historisch pand in Brugge is de perfecte setting en achtergrond voor de ambachtelijke keuken van chef Bruno Timperman. Deze stielman werkt daarvoor met leveranciers en producenten uit eigen streek die dezelfde passie voor nostalgisch lekkers delen. Daarnaast verwerkt de chef ook ingrediënten zoals paddenstoelen, kruiden of duingroenten die hij tijdens foerageringtochten zelf gevonden heeft. De keuken van Bruut krijgt daardoor een onderscheidende eigenheid die verder gaat dan het predicaat terroir. Daarvoor is immers de creatieve en persoonlijke inbreng te groot. De chef gooit meteen alle trossen los met prachtige amuses. Zoals met zijdezachte ravioli van butternut en noordzeekrab en extra kick van poeder van zwarte citroen. We proeven de essentie van de zee in traag en vooral perfect op de graat gegaarde tarbot met dashi beurre blanc verrijkt met plankton en kaviaar. Daarbij mooi ondersteunende crème van bloemkool alsook fijn gesneden bloemkool en zeewier. Met het zicht op de reien serveert de chef enkel een verrassingsmenu en wel in zes (lunch) of negen (diner) kleine gerechten. Maar geloof ons, het is meer dan de moeite! Mooie wijnkaart met onder meer interessante natuurwijnen en vintage champagnes.