Benoit & Bernard Dewitte
1620

Zelfs wanneer het regent is de warmte van de Provence nooit ver weg in het gezellige restaurant van de broers Dewitte. Interieurontwerpster Géraldine, de echtgenote van chef Benoit, zorgt voor het knappe, gestileerde decor en zaalman Bernard voor de attente bediening. Met een reeks uitstekende hapjes zet de chef meteen de toon: zowel panisse van kikkererwten met truffel als een luchtige brandade met compote van tomaat zijn een schot in de roos. Heerlijke noordzeekrab komt ingepakt in lamellen gemarineerde gele biet aan tafel: saus van yoghurt en gerookte schelvis maakt er een heerlijk geheel van. Benoit Dewitte heeft behalve veel gevoel voor smaakassociaties en diepe sauzen ook aandacht voor texturen in een gerecht. Zo tilden zachtgegaarde prei en knisperende gepofte rijst een bereiding rond roodbaars en verveine naar hogere regionen. Dit is een adres waar we telkens met veel plezier terugkomen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Woensdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Team

Benoit Dewitte Chef
Bernard Dewitte Gastheer

Awards

  • Groentegerecht van het Jaar 2020
  • Jonge Chef van het Jaar 2005

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

OAK

1620

Château du Mylord

16,520

Castor

16,520