Partnernieuws Vivium (hoofdpartner wijngids):
Samen bouwen aan morgen

26 jun. 2023

Samen bouwen aan morgen

Vakmanschap, passie en een constante zoektocht naar kwaliteit

Lieven De Clercq, regionaal directeur bij Vivium, is al jarenlang gefascineerd door de wereld van de wijn. Hij is erg enthousiast over dit nieuwe partnerschap. “De wijnindustrie is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende economische activiteit. Niet alleen de wijnproductie groeit exponentieel, maar ook het aantal professionele wijndomeinen neemt enorm toe. 2022 was een recordjaar met 3 miljoen liter Belgische wijn; een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. Die indrukwekkende stijging was te danken aan het groeiend aantal wijnbouwers en terroirs én de juiste weersomstandigheden. Vivium wil graag de Belgische wijnbouwers steunen door partner te worden van de Gault&Millau Wine Guide Belgium. Door de sterke aanwezigheid van Gault Millau in de culinaire sector kan er immers de nodige zichtbaarheid en bekendheid worden gegeven aan deze groeiende bedrijfstak.”

Wijnbouw, een ware kunst

Lieven De Clercq: “Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn liefde voor de wijnbouw startte in 1984, toen ik als amateur-wijnmaker fruitwijnen maakte en deelnam aan diverse wedstrijden. Al snel maakte ik de overstap naar het verbouwen van druiven. Gezien de intensiteit van mijn job bij Vivium heb ik nooit de stap gezet om echt over te stappen op de professionele wijnbouw. Maar mijn liefde en fascinatie voor wijn bleven onveranderd. Het hele proces dat plaatsvindt vooraleer de wijn in de fles belandt, de complexiteit van de vinificatie, de grote variëteit van druiven… Het is zonder enig twijfelen een kunst op zich. Bovendien is het aanhouden van een constante kwaliteit een hele uitdaging die veel vakmanschap vergt.” 


Professioneel ondernemen 

“Wijnbouw en ondernemerschap zijn voor mij nauw met elkaar verbonden”, vervolgt Lieven. “Hoewel amateur-wijnbouwers al lang actief zijn in België, hebben ook ondernemers de weg naar de wijnbouw gevonden. Vandaag werken veel wijndomeinen met sterke businessmodellen die gebaseerd zijn op passie voor het product én op ondernemerschap. Het draait niet alleen om het maken van wijn, maar ook om het beheren van een succesvol bedrijf.”


Passende verzekeringsoplossingen

“Voor wijnbouwers zijn passende verzekeringsoplossingen van essentieel belang”, besluit Lieven. “Mijn advies? Kies voor een ervaren makelaar die in staat is om risico's op de juiste manier in te schatten en te dekken. Een goede makelaar zal pas na een grondige behoefteanalyse het meest geschikte aanbod doen.” Vivium biedt een breed aanbod aan verzekeringen voor deze nieuwe ondernemers.

Vivium Verzekeringen als enthousiaste hoofdpartner  

Voor het samenstellen van de eerste Belgische Wijngids kon Gault&Millau beroep doen op een aantal partners waarvan  Vivium Verzekeringen zich met bijzonder veel enthousiasme engageerde als hoofdpartner. “Net als de ondernemers die zorgvuldig zijn geselecteerd in deze gids, worden wij gedreven door een passie voor ondernemerschap, kwaliteit en lokale expertise,” aldus commercieel directeur Véronique D’haese. “De Belgische wijnsector heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende evolutie doorgemaakt, zowel in omvang als in kwaliteit en diversiteit, met internationale erkenning als druif op de taart. Vivium, als Belgische verzekeraar, verbindt met trots haar naam aan dit boeiende universum en staat samen met haar partnermakelaars klaar om haar expertise ten dienste te stellen van de ondernemers die België als wijnland op de kaart zetten.”

Meer Nieuws

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

2 apr. 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

17 mrt. 2024