In samenwerking met Cristal XTRA ging Gault&Millau op zoek naar bijzondere recepten met bier en/of een unieke bierpairing met Cristal XTRA. Deze unieke pils leent zich dan ook uitermate goed voor een combinatie met gastronomie. De pils werd gebrouwen met een blend van 3 granen voor extra smaak, en dat met de focus op onze Belgische terroir door de samenwerking met lokale boeren. Een ongefilterde, frisse pils, met licht kruidige toetsen en een aangename, bittere afdronk.
Het eerste recept werd gecreëerd door Bram Verbeken, zaakvoerder en chef van Gastrobar Hop te Leuven. Deze zaak werd eind 2022 door Gault&Millau bekroond met de award “bierkaart van het jaar”. Geen betere kandidaat om de spits van deze reeks af te bijten!
Recept “Pannenkoek met mout en bier, humus van pompoen en escabeche van Zeeuwse mossel”
1. Pannenkoeken
Benodigheden
Bereiding
2. Escabeche
Benodigheden
Bereiding
3. Pompoenhumus
Benodigheden
Bereiding
4. Mosselen
Benodigheden
Bereiding
5. Afwerking
Indien u interesse heeft in Cristal XTRA, kan u de medewerkers van brouwerij Alken Maes contacteren voor een vrijblijvend gesprek via [email protected].