Rizoom
1420

Deze opmerkelijke gastrobar met Japanse invloeden, genesteld aan een nieuw ontwikkeld bedrijvencentrum, kaapte vorig jaar onze Prijs-Pleziertrofee in de wacht. Dit jaar bevestigden chef Yves Kerckhoffs en zijn team ten volle dat ze die bekroning meer dan waard waren. De prijzen blijven scherp, de keuken heeft nog aan maturiteit gewonnen. Door te fermenteren, te roken en met fijne zuren te werken, krijgen simpel uitziende gerechten extra diepgang. Sashimi van zeebaars, zure room en gelei van prei is meteen een schot in de roos, gevolgd door een vegetarische topper rond gekonfijte komkommer, groene tomaat en lavas. Ook bijna rauwe boterboontjes, ingelegd op karnemelk en overpoederd met kombu, bewijst hoe persoonlijk en precies hier gekookt wordt. Tartaar van kalfstong, bavette van West-Vlaams rood rund en crumble van gefermenteerde champignons trekt ons helemaal over de streep: de tweede koksmuts is binnen!

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday Closed

Awards

  • Great Value Award 2021

Our partners

Similar Restaurants

DOOR73

1420

A Food Affair

1420

Roots

14,520