Dessert of the Year
Dessert of the Year Trilogie rond maracuja. Een magistrale klassieke soufflé, afgewerkt met sorbet en een knipoog naar solero-ijs met als slot een semifreddo van witte chocolade en gel plus karamel van passievrucht.

Ralf Berendsen
1820

Chef Ralf Berendsen is een buitenbeentje. Als Nederlandse chef is hij immers al jaren actief in ons land. En met het naar hem genoemde restaurant dat ingebed zit in het luxehotel La Butte aux Bois in Lanaken behoort hij tot de culinaire top van ons land. Hij ontwikkelde een elegante stijl met accent op zachte smaakverweving en bijzondere focus op subtiel cuissonbeheer. Die kenmerken culmineren zowel in zijn amuses als in bereidingen met vis, vlees of wild. Zijn signatuurgerecht rond langoustine met kerrie, citroengras, rettich en ananas dat sinds 2012 mee zijn repertoire karakteriseert, is daarvan het ultieme voorbeeld. Nieuwe gerechten passen in hetzelfde raamwerk. Zonnevis brengt hij zeer sappig in een compositie met scheermessen en pompoenpitten. Dombes van kwartelvlees en kalfszwezerik is een geslaagd bruggetje tussen twee nobele producten, door jus met sherry verrijkt en met royaal geschaafde Tasmaanse truffel als aromatische smaakversterkers afgewerkt. Als gediplomeerd bakker en patissier maakt hij ook van een verfijnde trolley met zoets een benchmark. Gastvrouw en partner Soumia Chouaf, sommelier Jasper Rijkers en zaalteam zorgen dat gasten niets tekortkomen.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 18:30-21:00
Wednesday Closed — 18:30-21:00
Thursday Closed — 18:30-21:00
Friday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Saturday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Sunday Closed

Team

Chouaf Soumia Manager
Jasper Rijkers Sommelier
Ralf Berendsen Chef

Awards

  • Dessert of the Year 2022
  • The nicest terrace 2015

Our partners

Also recommended Restaurants

Slagmolen

1820

Arabelle Meirlaen

1820

De Kristalijn

1720