Dessert of the Year
Dessert of the Year Trilogie rond maracuja. Een magistrale klassieke soufflé, afgewerkt met sorbet en een knipoog naar solero-ijs met als slot een semifreddo van witte chocolade en gel plus karamel van passievrucht.

Ralf Berendsen
17,520

La Source, het gastronomisch restaurant van hotel La Butte aux Bois, werd recent omgedoopt tot restaurant ‘Ralf Berendsen’. Bij die herstart hoorde ook een renovatie, waardoor gasten hier nog meer comfort ervaren. Een indrukwekkende zaalbrigade onder leiding van maître Ylja Berends straalt klasse en professionalisme uit. De keuken van chef Berendsen lijkt nog aan intensiteit en maturiteit gewonnen te hebben. Al vanaf de eerste ragfijne hapjes toont hij originaliteit en technisch meesterschap: zowel een sferische olijf in tomatenwater als een krokant van parmezaan met ei, spek en truffel zijn subliem. Ook het eerste voorgerecht maakt indruk: een dubbele bereiding van hamachi, scheermessen en zee-egel krijgt nog een lift door de toevoeging van kaviaar. Bij perfect gegaarde tarbot komt Gillardeau-oester en een blanke botersaus met een Oosterse toets. Die exotische, onverwachte smaakmakers duiken ook op in een gerecht rond langoustine. Ananas, kerrie en rettich zorgen voor contrasten, zonder de balans te verliezen. Dan volgt een al even meesterlijke combinatie van coquille met wagyu, ondersteund door sambai-azijn, shiitake en hollandaisesaus. Zelfs bij het nagerecht maakt de chef indruk. In een drievoudige bereiding rond passievrucht brengt hij een boeiend spel van contrasten en texturen: een luchtige soufflé wordt afgewerkt met ijs van passievrucht. Daarna toont hij hoe de vrucht zowel met chocolade en duindoornbes als met gember en yuzu voor een intense smaakervaring kan zorgen. Dit was het knapste dessert dat te proeven kregen en onze laureaat Dessert van het Jaar 2022. We bekronen deze zinderende ervaring daarnaast ook met een hogere score!

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-12:15 — 18:30-19:30
Thursday 12:00-12:15 — 18:30-19:30
Friday 12:00-12:15 — 18:30-19:30
Saturday Closed — 18:30-19:30
Sunday Closed

Team

David Aerts Sommelier
Ralf Berendsen Chef

Awards

  • Dessert of the Year 2022
  • The nicest terrace 2015

Our partners

Similar Restaurants

Magis

1720

Cuchara

1720

Le Coq aux Champs

17,520