Back to search results

Arabelle Meirlaen
1820

Te midden van een boomgaard, moes- en kruidentuin en zacht stralend licht weerspiegelt dit unieke restaurant een keuken die resoneert met het levende en natuurlijke. Arabelle Meirlaen biedt een zintuiglijke, holistische ervaring, met respect voor het ritme van de seizoenen. Met een focus op ingrediënten uit eigen tuin en hun energetische eigenschappen ontwikkelde ze een keuken die zowel voedt als raakt. Deze visie leverde haar in 2025 de Culinary Innovators Restaurant Philosophy Award op. Op tafel gaan de gerechten in dialoog met de natuur: witte Mechelse asperges tonen hun finesse met daslook, een eierdooier gekonfijt in vijf jaar oude Orval en een toets van geitenyoghurt. Met de abalone uit Bretagne, zeldzaam en perfect bereid, speelt ze met texturen van quinoa, bloemkool en champignon, versterkt door een saus op basis van de lever van de abalone. Perfect gegaarde tarbot uit Saint-Jean-de-Luz komt op het bord met fijngesneden groenten uit de eigen moestuin, citruszeste en een sabayon van Grand Marnier, afgewerkt met knapperig gebakken tarbotvel. Elk onderdeel van elk gerecht getuigt van aandacht en toewijding. Fermentaties, intuïtieve combinaties en kruisbestuivingen beïnvloeden telkens opnieuw de gerechten. Sommelier en compagnon Pierre Thirifays zorgt voor harmonie tussen glas en bord, die perfect aansluit bij de holistische benadering van het huis. Een zeldzaam adres voor wie op zoek is naar een combinatie van culinaire excellentie, bewustzijn en pure emotie.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday Lunch & Dinner
Friday Lunch & Dinner
Saturday Dinner
Sunday Lunch

Team

Arabelle Meirlaen Chef
Pierre Thirifays Head Sommelier, Host

Awards

  • Best Vegetable Chef of the Year 2022
  • Chef of the Year 2014
  • Sommelier of the Year 2013
  • Young Chef of the Year 2006

Our partners

Also recommended Restaurants

Le Coq aux Champs

17,520

Philippe Fauchet

1620

Le Grand Verre

1620