Ingebed in de besloten en serene omgeving van Botanic Sanctuary Antwerp hotel heeft Hertog Jan de perfecte setting gekozen voor de intimistische keuken van Gert De Mangeleer. Zijn gestileerde culinaire creaties op basis van hoogwaardige producten verdienen immers alle aandacht tijdens het savoureren. Mooi hoe in deze zen setting het serviceteam onder leiding van Joachim Boudens daarbij een fijne dynamiek ontwikkelt. Gasten voelen zich in het geheel ontzorgd en verwend. Zo kunnen ze in de beste omstandigheden genieten van een aantal unieke culinaire spitsvondigheden waarvoor de topchef zich door zijn talrijke studiereizen in Japan liet inspireren. Bijzonder aangenaam is een creatie ‘toro no toro’ rond Zeeuwse hamachi gecombineerd met Holstein rundvet, als alternatief voor het beste deel van blauwvintonijn. De compositie wint daarbij nog aan kracht door toevoeging van Royal Belgian Caviar en bergamotolie. In dezelfde spirit van illusionaire creativiteit krijgen we een tartaar geserveerd op basis van gerijpte rode biet afgewerkt met beurre blanc. Ook in deze ‘beef no beef’ creatie toont de chef zijn expertise om met in kombu gerijpte kaviaar extra verfijnde accenten in een gerecht te verweven. Deze twee gerechten vatten het volledige creatieve talent van Gert De Mangeleer samen. Zijn beheersing van uitzonderlijke producten, gecombineerd met een technische virtuositeit van zeldzame verfijning, stelt hem in staat een unieke culinaire signatuur in elk van zijn gerechten te brengen, wat één van de belangrijkste pijlers van zijn uitzonderlijke keuken blijft.
Openingsperiodes 2026:
Januari: 6 januari – 17 januari
Februari: 3 februari – 14 februari
Maart: 3 maart – 14 maart
April: 31 maart – 11 april
Mei: 5 mei – 16 mei
Juni: 2 juni – 13 juni
Juli: 30 juni – 11 juli
Augustus: Gesloten
September: 1 september – 12 september.
Oktober: 6 oktober – 17 oktober
November: 10 november – 21 november
December: 8 december – 19 december