Hartje Luik, aan de voet van de stadswallen, vormt dit hedendaags restaurant van Thomas Troupin door zijn context en formule een link tussen heden en verleden. Chef Troupin stelt een echte belevingskeuken voor, in het restaurant zelf of in de tuin waar een barbecue en spitten staan opgesteld. Gasten worden ondergedompeld in zijn culinaire wereld en is er een constante uitwisseling met koks, mensen van de bediening en producenten die deel uitmaken van het verhaal dat achter elk gerecht schuilgaat. Deze permanente dialoog is fundamenteel voor Thomas Troupin omdat het in de totale smaakbeleving voor meer menselijkheid zorgt. Smaak en orginaliteit, en dat vanaf de stoet amuses, gevolgd door een prachtige langoustine uit Erquy gemarineerd in verjus en afgewerkt met Belgische kaviaar, gerookte room en yuzu. Daarna kleine visjes uit de Noordzee met brioche, gegrilde ui, gekonfijte citroen en beurre blanc. Met de intense kruidensaus van de forel uit Ondenval in het groen wordt dit signatuurgerecht opnieuw bevestigd, want perfect uitgevoerd. Diezelfde perfectie proeven we in het lamsvlees van bij Harry Raven. Hoogtepunt is dit lamsvlees gegrild met een taco gevuld met ‘pulled lamb’. Overheerlijk. Richting de finale proeven we plantaardige accenten van zuring en ijzerkruid, gevolgd door fruitige tonen van knapperige zwarte bes, sorbet van framboos en gefermenteerde room met kombucha. Deze zeer persoonlijke kookstijl is een referentie op het vlak van duurzame en lokale gastronomie en verdient absoluut erkenning. Daarom belonen we deze zaak met een vierde koksmuts.