We genieten ervan om te ontsnappen richting het platteland rondom het dorpje Saint-Georges, op weg naar het culinaire universum van Philippe Fauchet. Bijzonder is dat hij ons, gerecht na gerecht, meeneemt op een culinair trip vol avontuur: authentiek, genereus en met lokale en seizoensgebonden producten. Deze ambachtsman in hart en nieren ontwikkelde een heel eigen culinaire stijl rond zijn eigen roots en combineert smaken en technieken als geen ander, gekoppeld aan een grenzeloze creativiteit. Een universum dat anders is dan andere en waarin waarden als gezelligheid en delen als vanzelfsprekend zijn. De chef demonstreert dit door zijn alomtegenwoordigheid in de zaal waar hij ham snijdt voor het aperitief en meer uitleg geeft over het menu dat start met een croque monsieur met truffel als hapje vooraf en het dagvers huisgemaakt brood onmiddellijk alle eer aandoet. Verder uit het menu onthouden we de intensiteit van de hamachi met zout, dragonextract, kalamansi en gedroogde kaviaar: een vakkundig opgebouwd gerecht met een knap smaakevenwicht. Vervolgens kalfsvlees van bij Lothar Vilz op drie manieren: in een stoofpotje, gerookt met rozemarijn en met een zijdezachte en krachtige kalfsjus (waarvan we het sauskommetje volledig willen uitlepelen), kersen en frieten ‘nieuwe stijl’. Afsluiten doen we met brioche, in de stijl van verloren brood, met ijs van roggedesem. Philippe Fauchet staat voor een heel persoonlijke kookstijl waar we niet genoeg van kunnen krijgen.