Les Gribaumonts
1520

Nabij de Grote Markt ontdekken we deze zaak in een 18de-eeuws pand met een eigentijdse sfeer en kleurrijk interieur. In dat kader bewijst lady chef Lisa Calcus haar kooktalent, steeds elegant en met brio. Haar kookstijl is zonneklaar en uiterst evenwichtig. Lokale producten worden naar een hoger niveau getild in composities waar de rijkdom aan smaken en het visuele de enige prioriteiten zijn. Het genereus plakje ganzenlever is perfect gebakken en wordt aangevuld met een caponata en fijne saus met balsamicoazijn. Bij de kalfszwezerik gebakken in hazelnootboter komen enkele biogroenten en de originele saus is een ingekookte jus met het 113 bier van de brouwerij een paar meter verderop. We genieten van dit artisanaal bier bij het gerecht, maar vragen ook advies aan Nicolas Campus die ons een paar van zijn jongste wijnontdekkingen voorstelt, wijnen die zijn schitterende wijnkaart nog spannender maken.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-14:00 — Gesloten
Woensdag 12:00-14:00 — Gesloten
Donderdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Vrijdag 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zaterdag Gesloten — 19:00-21:00
Zondag Gesloten

Team

LIsa Calcus Chef, Eigenaar
Nicolas Campus Sommelier, Eigenaar

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2009
  • Wijnkaart van het Jaar 2007

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

La Table du Boucher

1520

Les Gourmands

1520

Le Bouchon et l'Assiette

1520