Een tussenstop in deze voormalige molen op de weg naar Floreffe is altijd een moment van oneindig plezier, want Pierre Résimont, zijn echtgenote Anne en het hele team doen er alles aan om er iets exclusief van te maken. Het landelijke kader, de precieze kookstijl en de generositeit zijn onbetwistbare troeven van deze zaak die reeds meer dan dertig jaar bekend staat als een vaste waarde in Wallonië. Als het weer meezit, is het genieten van het geluid van de rivier Le Burnot op het terras, terwijl we proeven van amuses zoals tarama met wortelcoulis, komkommer, basilicumolie en kalamata-olijven die voor een heuse smaakexplosie zorgen. Opmerkelijk is ook de elegantie en frisheid van de creatie van handgepelde grijze garnalen met avocado, appel en komkommer, gevolgd door geroosterde wijting met fijngesneden scheermessen en superverse zalm met courgettebloem en sabayon met tuinkruiden. We bevinden ons ongeveer op een wolk, want de balans is perfect. Daarna sappige en op de barbecue geroosterde hoevekip in twee versies: de filet met een Sambre & Meuse saus en rivierkreeftjes en de bil met fideuà en bouchotmosselen. In dit restaurant wordt er traditioneel veel aandacht besteed aan de wijnen en de desserts. De uitgebreide wijnkaart en heerlijke desserts zoals onze en chocolade tuile in de vorm van een blad, diverse chocolade texturen en een sorbet van zwarte bessen.. Na zoveel jaren van onberispelijke consistentie lijkt het ons logisch om de positie van dit huis in de 17+ club te verhogen door hen dit extra halve punt toe te kennen.